Relatietherapeut

Relatietherapeut

lisette-verbuntMijn naam is Lisette Verbunt-Ploegmakers. Ik ben een relatie- en gezinstherapeut (systeemtherapeut) en als zodanig geregistreerd bij Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapie (NVRG).

Mijn post-academische opleiding heb ik gevolgd conform de eisen van de NVRG.

Naast theorie beslaat dit enkele jaren supervisie en een leertherapie.

Als relatietherapeut vind ik het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan mensen. Door goed te luisteren, zodat men zich echt gehoord voelt, niet te oordelen en onpartijdig te zijn. Mijn kracht is om mensen met elkaar in gesprek te brengen, daar waar het echt om gaat. Ik streef er naar mensen te helpen zich (weer) met elkaar te verbinden.

Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie , relatie-en gezinstherapie. Hieronder valt ook: preventief relatie-onderhoud,, gezinscoaching, begeleiding van een nieuw samengesteld gezin, beslissingstherapie en scheidingsbegeleiding.

Ik heb inmiddels meer dan dertig jaar ervaring opgedaan in de ambulante en klinische zorg in de sectoren maatschappelijk werk en welzijn, jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in de de Emotionally Focused Therapie (EFT), Stiefplan Coaching voor nieuwe gezinnen en Interpersoonlijke Psychotherapie bij depressie (IPT).

Behalve in mijn eigen praktijk heb ik de laatste jaren veel expertise verworven bij het Centrum voor Psychisch Herstel(GGZ) ten aanzien van stress, burnout, depressieve- en angst klachten.

Naast mijn lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapie (NVRG) ben ik lid van het Nederlandse Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen. (NVPA). Tevens ben ik bestuurslid van de sectie contextuele therapie van de NVRG.