Kwaliteit

lisette-verbunt-5Kwaliteit

Relatietherapie en relatietherapeut zijn helaas geen beschermde titels. Toch kun je meer zekerheid krijgen omtrent de geboden kwaliteit, als je een therapeut kiest die lid is van de specialistische vereniging.

Gekwalificeerde relatie- en gezinstherapeuten zijn namelijk lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG). Dit lidmaatschap is voorbehouden aan psychotherapeuten en anderen die voldoen aan de strenge eisen met betrekking tot de vooropleiding. Deze vereniging bevordert de kwaliteit van de relatietherapie en gezinstherapie, bewaakt de kwaliteit van de post-master-opleiding tot systeemtherapeut (= relatie- en gezinstherapeut) en houdt zich bezig met de wetenschappelijke ontwikkelingen van het vak. Tevens organiseert en accrediteert de vereniging diverse nascholingen, studiedagen en congressen.

Bij de vereniging www.nvrg.nl kun je navragen of iemand ook daadwerkelijk gekwalificeerd is en geregistreerd staat als relatie-/systeemtherapeut bij de NVRG.

Daarnaast ben ik lid van de vereniging NVPA. Bij deze vereniging zijn professionele zorgverleners aangesloten met ruime specialistische ervaring op het gebied van psychische en psychosociale problematiek. Ook deze vereniging bewaakt de kwaliteit , organiseert en accrediteert diverse nascholingen en studiedagen .

Tenslotte ben ik ook aangesloten bij de stichting RBCZ. Dit is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op HBO-niveau) certificeert en registreert. RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.