Individuele Psychosociale therapie

lisette-verbunt-3Individuele Psychosociale therapie

Iedereen heeft te maken met onzekerheid, spanning, ontevredenheid, angst of verdriet. Normale, veel voorkomende emoties, die meestal goed te hanteren zijn. Soms echter zijn bepaalde vormen van emoties of ingrijpende ervaringen van grote invloed op je leven. Je hebt het gevoel dat je niet meer in staat bent jezelf te managen, zodat je de regie dreigt te verliezen. Op deze momenten is het goed om te weten dat er een professionele therapeut is die je kan ondersteunen om weer grip op je leven te krijgen.

Individuele psychosociale therapie kan hulp bieden bij:

 • Onzekerheid of angst;
 • Stress of burn-out;
 • Rouw of verlies;
 • Relatie- of gezinsproblemen;
 • Somberheid of depressie;
 • Lichamelijke klachten met een psychische component;
 • Levens- en gezinsvragen.

Wanneer individuele psychosociale therapie?

 • Sinds het overlijden van mijn moeder/vader ben ik lusteloos.
 • Ik heb het zo druk op het werk, thuis altijd in de weer, en een druk sociaal leven. Ik ben prikkelbaar en slaap slecht, ik ben bang voor een burn-out.
 • Mijn partner is bij me weggegaan. Ik zit vol boosheid en wrok.
 • Mijn ex man heeft een nieuwe partner. Hoe kan ik me daarin opstellen?
 • Na de zoveelste sollicitatie en nog geen baan, voel ik me afgewezen, somber en nutteloos.
 • Ik heb een ernstige ziekte en daardoor is mij toekomst onzeker. Hoe kan ik hiermee omgaan?
 • Ik heb zoveel narigheid meegemaakt. Ik heb behoefte om mijn hart te luchten .
 • Ik schaam me voor wat ik de kinderen heb aangedaan.
 • Ik val op vrouwen/mannen, maar durf niet uit de kast te komen.