Beslissings- en scheidingsbegeleiding

lisette-verbunt-3Beslissings- en scheidingsbegeleiding

Beslissingstherapie.

Het kan ook zijn dat een van beide ernstige twijfels heeft over de relatie en zich afvraagt of verder gaan met elkaar in deze relatie nog zin heeft.

Elke relatie kent zijn up’s en down’s. Dat is een normaal fenomeen. Soms raak je zo ver verwijderd van elkaar dat je niet meer weet of het nog zin heeft om bij elkaar te blijven. Als je lang bij elkaar bent dan is de beslissing om te vertrekken meestal een hele moeilijke stap, of je twijfelt of dat wel de juiste keuze is. Zeker wanneer de belangen van kinderen in het spel zijn.

Toch wil je nog onderzoeken of er echt niets meer aan te doen is. Deze therapie geeft je de mogelijkheid om deze impasse te doorbreken. Het gesprek met elkaar aan te gaan over verschillende standpunten en deze rustig en van alle kanten te bekijken alvorens beslissingen te nemen. Ieder krijgt daarbij de ruimte om te zeggen wat gezegd moet worden. De onpartijdigheid van de therapeut staat daarbij voorop.

In sommige gevallen besluiten de partners, gedurende dit proces, dat het beter is om met de relatie te stoppen. Het kan zijn dat je dan ondersteuning wilt om met respect voor elkaar op een goede manier uit elkaar te gaan.

Scheidingsbegeleiding

Er komt juridisch nu zo veel op je af. Je moet veel regelen en besluiten nemen. Terwijl ieder vanuit een ander perspectief in deze scheiding zit.

De een kan de scheiding ervaren als een opluchting, een nieuw begin en de ander kan nog met veel onbegrip en boosheid zitten.

Toch wil je het graag goed regelen en je wilt een vechtscheiding voorkomen.

Hoe is het dan mogelijk om dan tot goede besluiten te komen, zonder rancune en wrok? Hoe kan je dan het belang van je kinderen voorop stellen in plaats van je eigen belang of je eigen boosheid en vergeldingsdrang?

Een heldere en open communicatie kan je daarbij helpen.

De onderwerpen waar je samen niet uitkomt kunnen in de scheidingsbegeleiding besproken worden.

Het ouderschapsplan kan als leidraad dienen, maar ook andere onderwerpen zoals:

  • Hoe vertellen we het onze kinderen dat we gaan scheiden?
  • Vertellen we het samen? Wat gaan we precies vertellen?
  • Waar gaat ieder wonen?
  • Hoe is de beste zorg-verdeling van de kinderen, vanuit de ontwikkeling van het kind bezien?
  • Hoe gaan we met elkaar om als we een nieuwe partner hebben?